Gokhal Gokkasten

Gokkasten kennen we in principe allemaal. Wie is er niet groot geworden met de automaten die al knipperend naar ons stonden te lonken en aan de hand van hun lampjes menig laatste muntjes hebben weten binnen te halen. Aan de andere kant hebben we ook allemaal wel eens wat gewonnen op de kroeg gokkasten en de gokhal gokkasten. Om die reden weten we heel goed dat we er een leuke prijs mee kunnen winnen en spelen we om die reden nog graag een potje op een van de automaten. Voor sommige mensen was een fruitautomaat in een kroeg of gokhal al snel een eenarmige bandiet, maar voor de meeste mensen bood het vooral een leuke kans om eens wat extra geld te verdienen.

Club 2000 Step Timer Golden Oldie
Club 2000 Step Timer Golden Oldie

Met name de kroeg gokkasten waren populair bij een grote groep mensen. Wanneer men met wat vrienden in de kroeg staat is het doorgaans hartstikke gezellig, maar de spanning ontbreekt toch een beetje. Op jongere leeftijd gaan we als mannen daarom over het algemeen achter de vrouwen aan, maar als we wat ouder en verstandiger worden keren we meestal richting de kroeg gokkasten. Hier vinden we spanning, samen met onze vrienden. Onder het genot van een biertje verdwijnen er al snel wat muntjes in de kroeg gokkasten. Via de verschillende mogelijkheden die we steeds beter onder de knie weten te krijgen komen we steeds dichter bij een mooie winst. Ergens halverwege de avond begint de automaat doorgaans te rinkelen en worden de eerste winsten binnengehaald. Op zo’n moment stijgt de gezelligheid naar een hoogtepunt en kan het over het algemeen niet lang meer duren totdat de kroeg gokkasten er indirect voor hebben gezorgd dat er een zwaai aan de bel gegeven zal worden en dat de hele kroeg van een lekker biertje kan gaan genieten.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk de gokhal gokkasten. Anders dan in een kroeg gaat het hier niet om een paar gokkasten in een hoekje. Deze zijn over het algemeen al snel bezet, waardoor men toch ander vertier zal moeten gaan zoeken. In zo’n geval bieden de gokhal gokkasten uitkomst. In een gokhal zijn over het algemeen een groot aantal gokkasten bij elkaar gebracht om er zo voor te zorgen dat iedereen die dit wil hier ook daadwerkelijk gebruik van kan maken. Daarnaast is er doorgaans gezorgd voor voldoende afwisseling zodat iedereen kan spelen op een manier die hem of haar goed bevalt. Zo bestaan er onder de gokhal gokkasten de welbekende fruitautomaten, de slots en ook de videoslots. Men kan er op die manier voor kiezen om een favoriet spel te selecteren en hier langere tijd op te gaan spelen. Aan de andere kant is het ook mogelijk om meerdere verschillende spellen te spelen en op die manier wat meer variatie aan te brengen in de spellen op de gokhal gokkasten.